Deel dit artikel
-

BREIN wil gebruikers Popcorn Time aanpakken

Stichting BREIN wil kijken of het gebruikers van Popcorn Time schadeclaims kan sturen, zoals dat ook in andere landen is gebeurd. Dat zegt directeur Tim Kuik vandaag tegen BNR.

Kuik sluit niet uit dat BREIN binnenkort al maatregelen neemt, zeker nu Popcorn Time ook via de browser is te gebruiken. ‘Het is een alarmerende ontwikkeling als dat Popcorn Time steeds maar makkelijker wordt om te gebruiken. Het is hartstikke illegaal en kijkers stellen zich in principe bloot aan schadeclaims van rechthebbenden.’

In Denemarken hebben enkele weken geleden ongeveer 2.000 gebruikers van Popcorn Time een brief gekregen met een eis van schadevergoeding van 295 euro voor het illegaal kijken naar de film And So It Goes. Ook in Noorwegen kunnen 75.000 gebruikers van Popcorn Time een brief verwachten.

In Nederland zijn er nog geen individuen beboet voor het kijken van illegale films of series. Tot nu toe richtte BREIN zich op de aanbieders van illegale content.

Deel dit bericht

4 Reacties

Eusje

Ik ben benieuwd..
Wel balen voor die Denen, die film was op zich al een straf.

Bart

Tja het is de filmindustrie in al die jaren niet gelukt om met een goed alternatief te komen. Netflix en videoland zijn leuk maar totaal niet vergelijkbaar met popcorn time.

Henk

Het probleem met de film industrie is dat deze vaak wordt voorgefinancierd door de verschillende distributeurs in de wereld. Deze trekken vervolgens hun eigen plan zodra de film klaar is. Kortom, een film in een keer wereldwijd digitaal aan kunnen bieden is dat film maatschappijen eerst op zoek moeten naar een andere bron voor kapitaal….!?

Han

Wordt wel een keer tijd dat ze deze diefstal aan gaan pakken, ontzettend triest dat de overheid tot op heden ( nog ) niets doet. popcorntime vergelijken met legale aanbieders die zich aan de wet houden slaat natuurlijk nergens op en iedereen weet dat maar omdat er geen sancties op staan gaat iedereen er gewoon mee door. Een 15 jaar oude opel kun je ook niet vergelijken met een nieuwe Mercedes maar dat geeft je nog niet het recht om dan maar naar de Showroom te gaan er er eentje meenemen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond