Deel dit artikel
-

Subsidie voor vergroten cyberweerbaarheid

Het Digital Trust Center van het Ministerie van EZ en Klimaat gaat subsidie verstrekken aan zes projecten die de cyberweerbaarheid moeten vergroten. Per project is er maximaal 200.000 euro beschikbaar.

Het Dutch Institute for Vulnerability Disclosure (DIVD) scant het internet op veelvoorkomende beveiligingslekken, kwetsbaarheden en blootstellingen met een hoge impact, open databanken en zero-day-aanvallen. Deze meldt het DIVD bij de eigenaren van de systemen, ongevraagd en gratis.

Het cyberweerbaarheidscentrum Greenport West-Holland wordt hét regionale expertisecentrum en informatieknooppunt rond cybersecurity-vraagstukken binnen de hele keten van het tuinbouwcluster. Er wordt voorzien in samenwerking tussen bedrijven die een belangrijke plek hebben in de ketenregie (telersverenigingen, coöperaties en grote handelshuizen), kennisinstellingen, overheden en cybersecurity-dienstverleners.

In het Netwerk voor Risk-Based Cyberweerbaarheid (NRBC) werken vier retail franchisenemers samen. ABN AMRO maakt dit project mogelijk omdat zij een groot netwerk heeft van (retail) eindgebruikers en veel ervaring heeft met het verspreiden van kennis.

In dit project werken 4 retail franchisenemers samen. Zij doen dit met een cyberveiligheid expert, MMOX B.V., die sinds 2015 werkt met een innovatieve, risico gebaseerde cybersecurity aanpak. ABN AMRO maakt dit project mogelijk omdat zij een groot netwerk heeft van (retail) eindgebruikers en veel ervaring heeft met het verspreiden van kennis.

KMO Development gaat met bestaande kennisbanktechnologie van Synanta de quickscan uitbreiden met een MKB Cybersecurity Governance Scan. Met deze scan wordt het binnen organisaties niet alleen duidelijk waar aandachtspunten liggen, maar ook wie binnen of buiten de organisatie voor welke taak verantwoordelijk is om deze aandachtspunten op te lossen, en wat te doen in geval van een cyberincident.

De Stichting Cyber Safety Noord Nederland: Verbinden en borgen in Noord Nederland is het noordelijk knooppunt van het Digital Trust Center en zorgt voor vertrouwde oplossingen van dichtbij voor kleine mkb’ers, zodat zij zelf op een praktische manier zaken kunnen oppakken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond