Deel dit artikel
-

SumUp gaat concurrentie op prijs aan

Het mobiele betaalsysteem SumUp opent de aanval op de concurrentie en verlaagt zijn tarieven met dertig procent.

De transactiekosten voor creditcardbetalingen gaan per vandaag omlaag van 2,75 procent naar 1,95 procent over de verwerkte bedragen.

Hiermee hoopt het bedrijf op de gunsten van de ambulante ondernemers in de fysieke wereld die op zoek zijn naar een betaalbare, draagbare kassaterminal.

SumUp bevindt zich in de markt met bedrijven als Payleven en Adyen. Buitenlandse vergelijkbare bedrijven zijn iZettle en Square.

De tariefsverlaging geldt enkel in Nederland en omvat geen pinbetalingen.

Systemen als die van SumUp bestaan uit een kastje en software voor de mobiele telefoon of tablet. Ondernemers klikken het kastje op hun toestel en vragen de klant zijn pasje er doorheen te vegen. Net als in een winkel, maar dan op straat. Deze apparatuur is vooral bedoeld voor ondernemers die een reguliere draagbare terminal te duur vinden.

SumUp, dat indirect is gefinancierd door KPN, verwierf onlangs een nieuwe kapitaalinjectie van de internationale financiële dienstverlener BBVA.

Foto: FaceMePLS (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

John

Sumup is een ballentent.

Diverse kennissen van mij kregen opeens te horen dat hun bedrijf onder de lijst “niet toegestane bedrijven” valt en dat hun systeem per direct niet meer gebruikt kan worden.

En dat terwijl ze er al maanden gebruikt van maakten.

Handig op vrijdagmiddag 16 uur. Probeer dan nog maar eens wat geregeld te krijgen.

Ze zijn door alle checks heen gekomen, en hebben ook gewoon een nette, legale business, de een verkoopt boeken, de ander CD’s, maar omdat ze een paar religieuze titels op hun site hebben staan vallen ze volgens Sumup opeens onder “religieuze instellingen”

Daarmee is dus feitelijk elke boekenwinkel en CD-zaak uitgesloten

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond