Deel dit artikel
-

Superbelegger vergroot greep op BlackBerry-maker

RIM, het bedrijf achter de BlackBerry, lijkt zijn eigen Carlos Slim te hebben. Prem Watsa’s Fairfax Financial heeft stilletjes zijn belang in de Canadese onderneming vergroot, zoals hij zelf zegt om het bedrijf te beschermen.

Watsa, die ook wel wel de Warren Buffett van het Noorden genoemd, heeft inmiddels 10 procent van het bedrijf, oftewel 51,9 miljoen aandelen met een waarde van 356 miljoen dollar. Daarmee is hij de grootste aandeelhouder. Sinds januari zit hij ook in het bestuur van RIM.

Watsa suggereert zelf dat hij het bedrijf wil beschermen tegen verdere waardedaling en overname. De aandelen RIM zijn nog nooit zo goedkoop geweest, en sommigen suggereren dat Watsa de aandelen gaat verkopen zodra de koers weer omhoog gaat. De Canadees ontkent dat ten stelligste, maar heeft een reputatie als financieel gokker. Hij voorspelde onder meer de ondergang van de Amerikaanse banken als gevolg van slechte leningen.

De BlackBerry-maker verkeert al enige tijd in zwaar weer. De aandelen van RIM zijn dan ook flink gedaald sinds 2008, toen ze op hun hoogtepunt stonden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond