Deel dit artikel
-

Supermarkten draaiden meer omzet dan in week voor kerst

Supermarkten in Nederland hebben in de tweede week van maart, het begin van de coronacrisis, 35 procent meer omgezet dan in dezelfde week een jaar eerder. De omzet in week 11, die liep van 9 tot en met 15 maart 2020, kwam hiermee hoger uit dan in de week voor kerst, zo meldt het CBS op basis van een analyse van recente transactiedata van een groot aantal supermarktketens.

Niet verrassend nam vooral de omzet van houdbare producten, zoals conserven, diepvriesgroenten, rijst en pasta procentueel sterk toe. De omzettoename van rijst was van alle voedingsmiddelen met ruim 150 procent het grootst.

Dat de vraag naar toiletpapier en handzeep toenam is ook terug te zien in de supermarktcijfers. De omzet van handzeep lag vijf keer hoger ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Ook in de laatste week van februari en in de eerste week van maart waren er al sterk verhoogde omzetcijfers voor handzeep. De omzet van toiletpapier is in de tweede week van maart ruim verdubbeld in vergelijking met dezelfde week in 2019, terwijl de omzetcijfers voor dit product doorgaans vrij constant zijn.

CBS heeft niet onderzocht hoeveel van de omzet via het online kanaal liep.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond