Deel dit artikel
-

Surseance voor ThirdSight

Aan het Amsterdamse bedrijf ThirdSight, dat software voor gezichtsherkenning ontwikkelt, is voorlopige surseance verleend.

Het bedrijf, gevestigd op het Science Park, richt zich op de ontwikkeling van techniek die emoties en gezichtsuitdrukkingen herkent. Men kijkt op een nieuwe, ‘derde manier’ naar het gedrag van mensen. Wat voor gezichtsuitdrukking heeft iemand die een website bekijkt, kijkt hij vrolijk of juist niet? Hoe houdt hij zijn hoofd, en waar kijken zijn ogen allemaal naar?

Ook maakt men applicaties voor smartphones. Vorig jaar nog werd de Happy Appy voor CliniClowns ontwikkeld.

De onderneming is formeel een samenwerkingsverband van medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en mediagroep BlueBubbleLab onder leiding van Ben van Dongen. Van Dongen is ook CEO van ThirdSight.

Het bedrijf was niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit bericht

1 Reactie

Paul Haarman

De gedachte achter het bedrijf en de producten die daarvoor ontwikkeld worden zijn revolutionair hoewel de herleiding van gezichtsuitdrukkingen naar echte betekenisvolle emoties nogal een lastige is. In testfases voor producten en reclames kunnen ze wel een bijdrage leveren natuurlijk. Jammer van de surseance. Maar een goede techniek mag daardoor niet verloren gaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond