Deel dit artikel
-

SwiftKey grote winnaar The Europas

De makers van het intelligente, snelle toetsenbord voor mobieltjes is dit jaars winnaar van The Europas, een prijs voor Europa’s beste techstarters.

“SwiftKey laat zien dat je vanuit Europa een globale startup kunt bouwen”, aldus het commentaar van de jury bij de uitreiking van de Grand Prix Award aan het Londense team gisteren.

Vanwege de eenvoud van de gratis app wist SwiftKey miljoenen Androidgebruikers aan zich te binden en, sinds kort, ook iOS-gebruikers. De app vervangt het toetsenbord dat in de telefoon is ingebouwd met eentje dat leert van zijn gebruiker. Daardoor bespaart hij op jaarbasis vele uren tiktijd.

Gisteren werden The Europas in Londen uitgereikt aan winnaars in 23 categorieën, met verhoudingsgewijs veel winnaars uit Berlijn.

Een puur Nederlandse winnaars was er niet. De sterkste Nederlandse associatie is die met Startupbootcamp, de internationale incubator die ook in Amsterdam is gevestigd. Startupbootcamp won de prijs ‘Beste Accelerator’. Komend najaar begint daar een startersprogramma dat zich louter richt op e- en m-commerce.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond