Deel dit artikel
-

T-Mobile neemt ViaWia over

T-Mobile neemt het Nederlandse ViaWia over. ViaWia exploiteert een eigen netwerk van WiFi hotspots. Eind 2004 denkt T-Mobile ruim 200 WiFi hotspots in Nederland te hebben. Daarmee opent T-Mobile de aanval op KPN dat met HubHop ook eigen WiFi hotspots heeft.

Met ViaWia hebben computergebruikers op zogeheten WiFi hotspots toegang tot een snelle mobiele dataverbinding. Daarmee kunnen zij mobiel internetten, e-mail verzenden en ontvangen en als het nodig is direct toegang krijgen tot hun bedrijfsnetwerk.

Volgens Niek Jan van Damme, directeur van T-Mobile in Nederland, wil het Duitse telecombedrijf een leidende rol gaan spelen op het gebeid van WiFi in Nederland. Het bedrijf is van plan eind 2004 een geïntegreerd aanbod te introduceren van GPRS, WiFi en UMTS-diensten. Klanten van T-Mobile zouden daarmee altijd over een netwerk kunnen beschikken en ook zouden ze niet  van toepassing hoeven wisselen.

De WiFi hotspots van T-Mobile bieden klanten de mogelijkheid om mobiele multimediadiensten te gebruiken op plekken waar dat handig is, zoals bijvoorbeeld hotels, wegrestaurants, stations, vliegvelden of beurs- en congresgebouwen. Met de overname van ViaWia breidt T-Mobile zijn netwerk verder uit. Het telecombedrijf wil het eigen WiFi-netwerk verder uitbouwen door het aangaan van nieuwe partnerships. De ViaWia hotspots zullen in de loop van dit jaar als hotspot van T-Mobile beschikbaar zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond