Deel dit artikel
-

Talpa kiest Golden Bytes voor sms-diensten

Golden Bytes mag de sms-diensten gaan verzorgen rondom televisieprogramma's van Talpa. Ook gaat Golden Bytes andere interactieve mobiele concepten mee helpen verzinnen rondom de programma's. Talpa begint op 13 augustus met uitzenden.

Talpa is van plan het contact met de kijker vanaf de start nadrukkelijk op te zoeken. Dat wil het onder meer doen door een hoge mate van mobiele interactiviteit te creëren. ‘Thuis’, ‘In de huid van…’, en uiteraard ‘Big Brother’ zijn voorbeelden van programma’s waar de kijker de mogelijkheid heeft actief deel te nemen met zijn/haar (mobiele) telefoon,  zo stelt Talpa.

Golden Bytes wil door samen te werken met Talpa invulling geven aan haar filosofie rond “mobile digitainment.“ Daarbij geldt de mobiele telefoon als afstandsbediening van alle toekomstige media. Het Golden Bytes sms- en interactive voiceresponse-platform geeft kijkers volgens het bedrijf de mogelijkheid hun stem te laten gelden door bijvoorbeeld live polls, live votings en de resultaten via graphics te volgen die in beeld verschijnen. Een voorbeeld van de samenwerking tussen beiden is een nieuw spel in de reclameblokken van Talpa dat ’Het Geheugenspel’ heet.

Door goed op te letten tijdens de reclameblokken maakt de kijker kans op een aantal prijzen. De kijker wordt een vraag gesteld over een commercial uit het reclameblok en hij of zij kan met zijn/haar mobiele telefoon de vraag per sms beantwoorden. Met ‘Het Geheugenspel’ hoopt Talpa op interactieve wijze de attentiewaarde en effectiviteit van reclame te vergroten, en de aandacht van kijkers langer vast te kunnen houden.

“Op deze manier kunnen wij onze interactieve mobiele diensten in en rondom de programma’s van Talpa samen met Golden Bytes op professionele wijze verder ontwikkelen,” zegt Marc Nagelkerken, commercieel manager multimedia bij Talpa.

Golden Bytes is niet de enige partij waarmee het televisiestation in zee gaat op het gebied van mobiel diensten. Zo werkte het tijdens de mediapresentatie van Talpa al samen met Triple IT voor het streamen van beelden op het mobieltje. Die samenwerking blijft bestaan. “We zijn op dit moment in gesprek met diverse partijen met wie we zouden kunnen gaan samenwerken op mobiel gebied, maar dan moet je bijvoorbeeld ook denken aan operators,“ stelt Nagelkerken.

Deel dit bericht

1 Reacties

Ludo Bergkamp - InfoSpace Mobile

Felicitaties aan Marcel en z'n team bij GB! Na wat tegenslag in de Nederlandse TV-wereld een hele mooie stap voor GB in die markt, en dat onder zware concurrentie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond