Deel dit artikel
-

Talpa krijgt Radio 10 terug, 100% NL en Slam! verkocht

Talpa gaat zijn radiobelangen herstructureren. Door het huidige minderheidsbelang in RadioCorp uit te breiden naar 100 procent, wordt Radio 10 toegevoegd aan de portfolio. De zenders 100% NL en SLam! krijgen een onafhankelijke positie.

Door Radio 10 toe te voegen aan het portfolio met Radio 538, Sky Radio en Radio Veronica ontstaat volgens Talpa ‘de meest optimale mix qua bereik’.

In feite heeft Talpa Radio 10 weer teruggekregen, nadat Talpa de zender drie jaar geleden aan RadioCorp had verkocht in ruil voor een minderheidsbelang. In drie jaar tijd werd het marktaandeel van Radio 10 meer dan verdubbeld.

De zenders 100% NL en Slam! gaan nu naar Oostenrijker Karl Habsburg, een van de oorspronkelijke eigenaren van RadioCorp. Het huidige management blijft op zijn plaats en de stations blijven luisteraars via de ether en online bedienen. De spot sales activiteiten worden voortgezet door One Media Sales. Talpa wil de transactie, die ook nog moet worden goedgekeurd, voorlopig niet toelichten.

In januari had Talpa al aangekondigd om een joint venture op te zetten met TMG rond radio en tv. Telegraaf-uitgever TMG bracht zijn radiozenders Sky Radio en Veronica in, en Talpa Slam! FM en Radio 538. De joint venture blijft gewoon bestaan, maar dan zonder Slam!

Met al deze wisselingen drukken Talpa en TMG een flinke stempel op de commerciële radio in Nederland. Het gezamenlijke bereik is, zowel via de ether als online, zeker 7 miljoen luisteraars. Van de grotere zenders zijn, naast 100% NL en Slam!, alleen Q-Music (Persgroep) en BNR Nieuwsradio (FD) niet in handen van beide partners.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond