Deel dit artikel
-

Tapps draagt 2 miljoen bij aan groeiende TMN-omzet

E-mailmarktingbedrijf Tapps uit Amsterdam droeg in 2008 voor 2 miljoen euro bij aan de omzet van zijn moederbedrijf TMN Group. De Engelsen zagen de jaaromzet met 40 procent stijgen en de winst met 10 procent.

Dat blijkt uit de jaarcijfers die TMN Group einde vorige week, na enige vertraing, publiceerde. De Engelsen werken met een gebroken boekjaar dat loopt tot eind april.

Begin 2008 brachten de Engelsen een bod van 7,3 miljoen pond (toen een kleine 11 miljoen euro) uit op Tapps. Direct na afronding van de overname ontvingen de verkopende partijen 5,6 miljoen pond in contanten en aandelen. De resterende 1,7 miljoen wordt uitgekeerd als afhankelijk van prestaties in de toekomst.

Tapps werd in mei 2002 opgericht door Annemiek de Geus-Verhagen en Govert van Eerde.

Uit de net gepubliceerde cijfers blijkt dat Tapps voor 384.000 pond bijdroeg aan de winst voor belasting. Bij de huidige wisselkoers is dat 477.000 euro. De omzet tussen begin januari en eind april kwam uit op 1,6 miljoen pond. Omgerekend is dat 2 miljoen euro.

Als groep boekte het beursgenoteerde TMN in het afgelopen jaar een omzetgroei van 6,6 miljoen pond tot 22,5 miljoen pond (28 miljoen euro). Exclusief de overnames van Internet Business Group en Tapps boekte TMN een omzetgroei van 10 procent. De winst voor belasting over 2007/2008 kwam uit op 3,6 miljoen pond, of 4,5 miljoen euro.

In juli van dit jaar ging de overname van TMN Group door investeringsbedrijf August Equity niet door als gevolg van problemen op de kapitaalmarkt.

Bron foto: esparta (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond