Deel dit artikel
-

Taxiorganisatie eist optreden wethouder tegen Uberchauffeurs

De Amsterdamse taxiorganisatie Stichting Take a Taxi heeft in een brief aan wethouder Litjens van de Gemeente Amsterdam een ultimatum gesteld. Hij moet voor half december uitleggen welke stappen hij denkt te gaan ondernemen tegen ‘illegale praktijken van Uberchauffeurs’.

Taxi’s die in Amsterdam actief zijn op de zogenaamde ‘opstapmarkt’ – dit zijn taxi’s die op straat klanten mogen meenemen – moeten aan strenge eisen voldoen. In 2012 heeft de Gemeente Amsterdam de regelgeving aanzienlijk verscherpt om de kwaliteit van het taxivervoer te verbeteren. Zo moeten straattaxi’s aangesloten zijn bij een zogenaamde Toegelaten Taxiorganisatie (TTO).

Onder de TTO’s bestaat echter grote onvrede omdat Ubertaxi’s in groten getale de Amsterdamse opstapmarkt bedienen zonder de daarvoor benodigde vergunningen. Volgens de laatste schattingen zijn er meerdere duizenden Uberchauffers actief in Amsterdam. De regelgeving voor officiële straattaxi’s wordt streng gehandhaafd.

Volgens Ruud Lagerwaard, directeur van Take a Taxi, worden zijn chauffeurs geconfronteerd met talrijke en strenge controles en krijgen zij hoge boetes en sancties opgelegd voor zelfs de kleinste overtredingen terwijl de handhavers en politie de Uberchauffeurs niets in de weg leggen.

De afgelopen maanden is er met een verborgen camera bewijs verzameld waaruit blijkt dat de Uberchauffeurs massaal actief zijn op de opstapmarkt. De Uberchauffeurs voeren zelfs daklichten om klanten op straat te werven.

Take a Taxi dreigt met een kort geding als de wethouder het huidige beleid niet wijzigt.

Dit bericht is 9 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond