Deel dit artikel
-

Techbedrijven zeggen evenementen af vanwege rellen

Activision heeft de lancering van het nieuwe seizoen voor de Call of Duty games uitgesteld vanwege de onrust in Amerikaanse steden. Sony en Electronic Arts hebben op hun beurt presentaties opgeschort.

Aanleiding voor de massale rellen is de dood van George Floyd, een zwarte man die stikte toen een politieagent negen minuten zijn knie op zijn keel zette.

Sony had op 4 juni de PlayStation 5 willen presenteren die later dit jaar moet uitkomen, maar vindt het daar niet het moment voor. Het bedrijf steunt in een tweet de Black Lives Matter-beweging. Eerder deden Netflix, HBO en YouTube dat al. De Google dochter trekt 1 miljoen dollar (900.000 euro) uit voor acties tegen sociale onrechtvaardigheid.

Electronic Arts heeft zijn presentatie van de Madden NFL2 game uitgesteld. En Activision wacht voorlopig met het nieuwe gamesseizoen voor Call of Duty.

Ook het uitstel van de presentatie van de eerste bèta van Android 11 door Google blijkt hiermee te maken te hebben. ‘Dit is niet het moment op feest te vieren’.

Apple sloot tijdelijk Apple Stores uit angst voor plunderingen. Slechts een deel daarvan was open in verband met het coronavirus. In Portland, Oregon werd de Apple Store aan Pioneer Place aangevallen. Ook een Apple Store in Scottsdale, Arizona heeft schade opgelopen.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond