Deel dit artikel
-

Techniek Currence mogelijk ingezet voor online leeftijdscontrole

Bij alcohol, wapens, gokken, films, games en tabak, worden grenzen gesteld aan de leeftijd van de koper. De techniek van Currence, eigenaar van iDEAL, zou mogelijk gebruikt kunnen worden om de leeftijd te controleren van de consument die online een dergelijk product wil kopen. (meer…)

Deel dit bericht

3 Reacties

Bas

Er worden allemaal moeilijke oplossingen bedacht, terwijl er een simpele oplossing beschikbaar is. Creditcards worden alleen uitgegeven aan mensen bobven de 18. Indien voor dergelijke producten alleen met creditcard betaald kan worden is het probleem opgelost.

Jannemiek - Emerce

@Bas Dan beperk je wel heel erg de betalingsmogelijkheden. En hoe doe je dat bij producten waar een leeftijdsgrens van 16 aan vastzit?

renato

“postkantoren”, die bestaan sinds kort niet meer. Je moet naar de Bruna of een supermarkt. Al eens geprobeerd? Met een beetje pecht sta je een half uur in de rij. Nee, dank u.
@Bas
Niet iedereen heeft een creditcard. Sterker nog, wil een creditcard. Ze zijn heel duur namelijk. En, niet iedereen kan een creditcard krijgen. Mij werd er ook eens één geweigerd door de ING. Reden onbekend. Aan de hoogte van mijn inkomen kan het niet liggen. Ideal is een prima betaalmiddel voor iedereen met een bankrekeningnummer. Een leeftijd hieraan koppelen is dus technisch niet zo moeilijk. Maar ja, als ik iets niet kan kopen omdat ik nog geen 16 of 18 ben laat ik het toch iemand anders bestellen. En het is niet zo moeilijk om de creditcard van je ouders te pakken te krijgen. Dus dat is ook zo lek als een mandje.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond