Deel dit artikel
-

Percentage webwinkels met Ideal blijft al half jaar gelijk

Van alle webwinkels biedt 90 procent de consument de mogelijkheid om af te rekenen met Ideal. Dat betekent dat er percentueel sinds eind vorig jaar geen verandering in deze cijfers te zien is. De webwinkeliers dringen bij Currence, het bedrijf achter Ideal, wel aan op een mobiele variant van de betaaldienst. (meer…)

Deel dit bericht

6 Reacties

Dirkjan - Webwinkel Forum

Het aantal webwinkels groeit sterk. Als het wederom 90% is groeit dus ook het aantal webwinkels met iDeal, en blijft dit niet, zoals in de titel staat, gelijk.

Wouter Hol

Percentages noemen blijft altijd liegen met cijfers. Dat het aantal webwinkels dat iDeal gebruikt nog steeds 90 procent is, dat zegt niets over een toename of afname van het gebruik van iDeal. Als er 20.000 webwinkels bijgekomen zijn -ik noem maar wat- dan is er juist een sterke groei in het gebruik van iDeal. Met alleen deze cijfers cq. percentages valt eigenlijk niets zinnigs aan te tonen..

René van Zandwijk

Het aantal webwinkels blijft stabiel, Welliswaar komen er wekelijks veel webwinkels bij ook zijn de uitschrijvingen bij de KvK van ondernemers met een webwinkel behoorlijk.

Het afhaken van veel ( hobby) internet ondernemers komt mede door de ( toekomstige) veranderingen in de wetgeving alsmede het feit dat de kleine zg. hobby webwinkels stoppen vanwege gebrek aan inkomsten.

Jannemiek - Emerce

@Dirkjan en Wouter
Het klopt dat percentages iets anders zeggen dat absolute cijfers. Desondanks is het, vind ik, de moeite waard om bij deze cijfers die Currence naar buiten brengt, te benadrukken dat het percentueel niet gaat om een stijging of daling.

DJ Pheifer

En die 90% mogen we met zn allen ontzettend trots op zijn!

In die paar jaar dat iDeal bestaat (opgericht in 2005) is het percentage al gelijk aan het aantal ‘stenen’ winkels met pin.

Kees

Zo dat is een groot aantal!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond