Deel dit artikel
-

Telecity doet bod op Interxion

Datacenterprovider Telecity Group doet een overname op het Nederlandse Interxion. De combinatie van de twee levert een miljardenbedrijf op dat uit twee toch al sterke Europese specialisten bestaat.

Als de overname doorgaat, en er is weinig reden aan te nemen dat dat niet gebeurt, hebben aandeelhouders van Telecity 55 procent van de aandelen in die van Interxion 45 procent. Interxion levert de CEO van het ‘fusiebedrijf’ in de persoon van David Ruberg.

Telecity en Interxion exploiteren beiden 39 datacentra in elf landen in Europa. Op veel markten zijn het directe concurrenten van elkaar. Ze slaan de handen ineen om gezamenlijk beter te kunnen groeien en de kosten te kunnen delen. De besparingen door samenwerking liggen rond de achthonderd miljoen euro, aldus de aankondiging.

Beide bedrijven zien steeds meer klanten vragen naar clouddiensten. Dat zijn applicatie-ontwikkelaars en grootzakelijke klanten. Zij willen capaciteit kunnen op- of afschalen naar behoefte en enkel betalen naar gebruik.

Telecity Group presenteerde gisteren ook de kwartaalcijfers. Die lieten een omzetgroei zien van 7,1 procent tot 468 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) bedroeg 220 miljoen euro. Het bedrijf is bezig zijn financieel fundament te verstevigen met een nieuwe vijfjarige lening en focus op kostendiscipline. Aandeelhouders wordt de belofte gedaan van vijftig procent meer dividenduitkering over drie jaar.

Foto: Bob Mical (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond