Deel dit artikel
-

Telfort experimenteert met WiFi-bellen

Telfort experimenteert onder een geselecteerde groep klanten met een belapplicatie voor de iPhone. Daarmee kan men via WiFi voor 10 cent per minuut naar het buitenland bellen. De bestemming doet er niet toe.

Telfort maakt gebruik van VoIP-technologie. Gesprekken worden dan ook via een WiFi-verbinding opgezet.

De applicatie is vergelijkbaar met VoiPBuster, zij het dat men daarvoor een tegoed nodig heeft en men gratis naar een aantal landen kan bellen. VoiPBuster werkt ook over een 3G-verbinding en via pc of Mac.

De proef van Telfort draait voorlopig drie maanden en is toegankelijk voor een beperkt aantal bestaande klanten die een inlogcode en wachtwoord krijgen toegestuurd.

KPN dochter Telfort is de eerste Nederlandse telecomaanbieder met zo’n applicatie.

Deel dit bericht

5 Reacties

Mark Bevelander

Wat een uitbreiding van die jongens van Telfort! Techniek, vooruitstrevend en ook zo goedkoop! *proest* De applicaties vind je toch overal en VoIP aanbieders genoeg, en dan ook goedkoper. Kijk ik bij ons op de kosten bel je naar de meeste bestemmingen al voor 0,025ct. Lijkt dus meer op een wassen neus en service uitbreiding dan echt een prachtig nieuwe dienst!

Ton Driessen

Voipbuster werkt ideaal en met het beltegoed heb je de kosten in eigen hand. Als je wifi gebonden bent dan is het hele mobile voordeel weg.

Mark Vletter

Android heeft vanaf versie 2.3 native ondersteuning voor VoIP. Daar mist nog de optie om alleen te VoIP bellen als WiFi actief is. Het is of altijd aan (via 2G, 3G, Wifi etc), of uit. Natuurlijk kun je bij uitbellen kiezen of je via internet wilt uitbellen, maar voor inkomende gesprekken kan dit niet. Als Android, of een app bouwer, hier nog een stapje verder gaat (detecteren van ping/bandbreedte beschikbaarheid) kun je met iedere VoIP provider kwalitatief hoogwaardige gesprekken voeren.

Jack Benhaim

Voip biedt ruim voldoende oplossingen die of gratis of veel malen goedkoper zijn. Daarnaast heb je de 0900 aanbieders die bel diensten naar buitenland v.a. 0,01 cnt/ min bieden. Ik had meer innovatieve ideen van telfort verwacht……

Nwanko

Wow… even with a new application their tariffs are laughable. Use any supported voip brand, including voipbuster as mentioned in the article, with MobilevoIP and you’d pay only a fraction of the tariffs these Telfort mafia charges you.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond