Deel dit artikel
-

Tesco ziet sterke online omzetgroei bij non-food

Tesco zag in drie maanden in het Verenigd Koninkrijk de omzet uit Tesco Direct groeien met 30 procent. Via dit kanaal kan de consument online en telefonisch non-food artikelen bestellen bij het van oorsprong Britse supermarktconcern.

Wereldwijd is in er de maanden september tot en met november sprake van een omzetgroei uit de non-food artikelen van 15,7 procent, zowel via onder meer de bakstenen winkel als de online en telefonische kanalen. Via Tesco Direct kan de consument online of per telefoon een bestelling doorgeven en de non-food producten vervolgens thuis laten bezorgen of bij een bakstenen winkel van Tesco ophalen.

De op drie na grootste retailer ter wereld, gemeten in omzet, en de op een na grootste retailer gemeten in winst (Wal-Mart neemt in beide gevallen de eerste plek in) heeft winkels in 14 landen wereldwijd.

Waar de kruidenier zich oorspronkelijk nog richtte op voedselwaar, zijn de diensten inmiddels uitgebreid en worden zaken als kleding en elektronica verkocht. Het bedrijf verkoopt  daarnaast boeken en cd’s, maar ook muziekinstrumenten en reizen, producten waarop doorgaans hogere marges zitten dan voedingsmiddelen. In oktober lanceerde het concern nog een banking- en verzekeringsplatform.

Truus.nl, een Nederlandse speler op het gebied van non-food, lanceerde onlangs nog haar webwinkel voor producten als tandpasta, luiers, vuilniszakken en alles wat daartussen ligt. Een van de oprichters denkt dat Nederland, al bekend met online winkelen, ook klaar is voor het kopen van huishoudartikelen online. "Je zou eigenlijk verwachten dat in de categorie waar betrokkenheid bij een product laag is, als bijvoorbeeld bij wc-papier, al veel meer online gekocht wordt."  Truus gaat de concurrentie aan met Albert.nl, de online winkel waarin vooral Etos veel non-food artikelen verkoopt. Het verschil tussen deze twee is onder meer dat Truus heel Nederland wil bereiken. Albert bezorgt enkel in bepaalde gebieden van ons land. Een andere soortgelijke speler is Booschappenxl.nl, deze winkel bedient de Noord-Nederlandse markt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond