Deel dit artikel
-

Negen procent consumenten koopt vlees en groente online

Steeds meer consumenten staan er voor open om hun dagelijkse boodschappen, ook verswaren, via internet te kopen. Negen procent deed het, het dubbele overweegt dat te doen.

Dat beeld vloeit voort uit een steekproef van de Duitse IT-branchevereniging Bitkom. Het blijkt dat negen procent van de Duitse online consumenten wel eens zijn dagelijkse boodschappen via het web heeft gedaan. Dat is een verdrievoudiging ten opzichte van 2009. Toen legde de organisatie dezelfde vragen aan consumenten voor.

Omgerekend koopt 4,5 miljoen Duitse consumenten zijn dagelijkse behoeftes wel eens via het web.

Eenvijfde van de ondervraagden (19 procent) heeft nog nooit gewinkeld bij de digitale buurtsuper, maar kan het zich goed voorstellen. Vooral jongeren en mannen spreekt het idee erg aan. Een kwart van hen voelt er wel wat voor om de fysieke buurtsuper in zijn geheel te mijden. Bij vrouwen ligt dat percentage op 15 procent.

In Nederland bezorgen bedrijven als Albert.nl, Truus.nl en BoodschappenXL reeds online gekochte supermarktspullen aan de voordeur. In Engeland is Tesco een van de grootste marktpartijen. Peapod.com is een Amerikaanse websuper, opgericht door Ahold.

Foto: Karin Dalziel (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

Fons Tuinstra

Veel zal afhangen van de manier waarop het online shoppen wordt georganiseerd. Zowel de prijs als de logistiek zijn maatgevend (kwaliteit een vanzelfsprekendheid).
Bij Carrefour, net over de grens in Belgie, is het sinds enkele maanden mogelijk online je supermarktwaren te bestellen.
Voor een online bestelling betaal je 5 euro toeslag en dan moet je het ook nog zelf gaan halen. Daar moet je een MBA voor hebben gedaan om zoiets doms te verzinnen.
Ik weet van andere Europese landen waar de goederen thuis worden gebracht en dat is toch wel het minste. Als je toch al bij de supermarkt bent; kun je het net zo goed zelf in een wagentje mikken.

Howard

Ik vind het wel wat waard om niet zelf door een winkel te hoeven gaan dus of het dom is valt over te twisten. De Colruyt biedt deze dienst al jaren aan in Belgie en daar kun je kiezen tussen laten brengen of idd., zelf afhalen. Laten brengen is wel veel duurder dan zelf afhalen en daarnaast blijken identieke producten vaak duurder te zijn als je ze via de breng-service bestelt (dat blijft me een raadsel).

Hoofd

In Nederland hebben we natuurlijk http://www.slagerij.nl. Dit bericht lijkt me iig veelbelovend voor hen 🙂

Ron van Heerde

Dat klopt zowel particuliere – als zakelijke klanten bestellen via Slagerij.nl vers vlees en -waren, gourmetschotels, maaltijden en vers belegde broodjes bij de webwinkel van de slagerij in de buurt.

pepe

Bestellen via internet gaat fantastisch en ben daar zeer tevreden over. Bv op vrijdagavond, in mijn geval, ga ik er even voor zitten en neem het gehele assortiment van mijn vaste slagerij( via http://www.slagerij.nl) even door plaats een bestelling voor de volgende dagen en bij aankomst in de winkel staat mijn bestelling klaar.
Gemak dient de mens ja toch?

Toos

Net als Pepe bestel ik online bij mijn slager Meester in Amsterdam-Zuidoost. Ze komen het thuis brengen, als ik het zelf niet kan ophalen, daar betaal ik iets extra’s voor en ik kan pinnen aan de deur. Ik ga elke week ook even naar Beverwijk om te winkelen, de avond van te voren bestel ik bij slager Ridder, een slager in de Beverhof, en ‘s-middags ligt het voor mij klaar in de winkel. Mijn viswinkel gaat zeer binnenkort ook over op online bestellen.
Fantastisch wat een uitkomst.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond