Deel dit artikel
-

The Motley Fool ontslaat derde van personeel

De financiële site The Motley Fool ontslaat 115 werknemers, ofwel een derde van het personeelsbestand. Waarschijnlijk wordt deze maatregel genomen als voortvloeisel uit een overeenkomst met nieuwe investeerders. Eerder dit jaar ontving het bedrijf ruim dertig miljoen dollar investering van onder meer AOL Time Warner Ventures, Mayfield Fund en Softbank.

In totaal werkten er 255 mensen bij het bedrijf. Naast de ontslaggolf zal ook de net in bedrijf genomen site Soapbox.com alweer gesloten worden. De site is een marktplaats voor allerlei zaken, en wijkt af van de core-business van The Motley Fool. Soapbox bestaat nu zes maanden.

Na de forse investering werd Pat Garner, oud-bestuurder van Coca Cola, aangesteld als CEO. Daarmee kwam een einde aan een zoektocht van tien maanden. "Door ons te richten op de producten en services die onze gebruikers het meest waarderen, verzekeren we dat The Fool haar unieke rol als betrouwbare adviseur kan blijven spelen", zei hij in een verklaring. De site heeft volgens eigen zeggen een maandelijks bereik van dertig miljoen gebruikers, zowel on- als offline.

Het Fool-concept werd in 1993 bedacht door de broers Tom and David Gardner.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond