Deel dit artikel
-

The people’s valley en Veritate fuseren

E-mailmarketeer Veritate en webbureau the people’s valley gaan fuseren. De bedrijven willen na Lost Boys de nummer twee aanbieder van digitale bouw en marketing worden.

Dat maakten de bedrijven vanochtend bekend. Zowel the people's valley als Vertitate blijven onder hun eigen naam actief op de markt.

'Nee' verkopen

Vincent Gravesteyn wordt directeur over beiden bedrijven. Aan Emerce licht hij toe: "the people's valley groeide afgelopen jaren hard, tot 50 procent per jaar in termen van omzet. We steven een bepaalde positie in de markt na. Die kun je zelfstandig bereiken of met een partij die je versterkt. Die vonden we in Veritate.

E-mailspecialist Veritate groeit ook hard en merkt dat het soms 'nee' moet zeggen tegen belangstellende klanten. Dat betreft vooral de onderdelen waar klanten vragen om webbouw en actiesites. Vanuit het nieuwe bedrijf kunnen we wel aan die vraag voldoen."

De wederzijdse klantenbestanden kennen weinig overlap. Van de circa 350 klanten die de bedrijven bedienen, delen ze er 4.

"We zijn nu hard op weg om in ons segment de nummer 2 in de markt te worden, na Lost Boys."

The people's valley en Veritate realiseren over 2007 naar verwachting een gezamenlijke jaaromzet van tegen de 10 miljoen euro. Gravesteyn verwacht over 2008 stevige, aanhoudende groeicijfers.

Geen fusie

Technisch gezien is er geen sprake van een fusie, maar van de overname van Veritate door the people's valley. Veritate wordt een dochtermaatschappij van de houdstermaatschappij boven the people's valley, naast de Rotterdamse en Amsterdamse zusterbedrijven.

De bedrijven willen geen toelichting geven op de verdere financiële details rondom de transactie. 

Dialogue Company, moederbedrijf van Veritate, krijgt een minderheidsbelang in the people's valley holding. Directeur van de Dialogue Company is Johan van Mil.

De geschiedenis van Gravesteyns bedrijf loopt terug tot 1989, met de oprichting van Explainer DC. Dat werd in 2003 door Newconomy overgenomen en in 2004 door Facing Facts. Een jaar later nam Facing Facts ook Media Nieuwe Stijl over. In datzelfde jaar gingen de bedrijven helemaal in elkaar op met de naamswijziging tot the people's valley. 

Deel dit bericht

5 Reacties

Karin

" De bedrijven willen na Lost Boys de nummer twee aanbieder van digitale bouw en marketing worden." Wat een mooi compliment voor Lost Boys.. bedankt!

Lucky Luke

Dit is een interessante ontwikkeling voor de wereld van internetbureau's. De nummer 2 positie lijkt echter minder dichtbij dan wordt gesuggereerd. Er zijn verschillende bedrijven in de branche met meer dan 100 medewerkers. Een webbouwer als Mirabeau heeft bijvoorbeeld het dubbele aantal medewerkers ten opzichte van de 85 van de nieuwe combinatie. Maar ja, het ontbreekt ook een definitie van wat nummer 1 is. Niettemin is het een interessante ontwikkeling in de markt.

Bas van de Haterd

Gefeliciteerd Johan, Vincent en anderen. Ik vraag me alleen af of het hier nu enkel om Veritate gaat of ook om Mailmedia, dat wordt niet geheel duidelijk.

Tjeerd Wiersma

Zijn er ook financiele details bekend gemaakt? Dat is nu juist wat ik wil weten. Wat voor bedrag er gemoeid is met de 'verkoop' van Veritate. Ook wil ik graag weten wat voor omzetten Veritate en the People's Valley draaien. Saillant detail is ook dat zowel The People's Valley als Veritate-onderdeel de IPAN sponsoren. En wat ik ook nog graag zou willen weten is waarom Dialogue Company een minderheidsbelang aanhoudt. Ook wil ik weten hoe veel dat minderheidsbelang dan is en of dat voor een bepaalde of onbepaalde periode is. En op hoeveel dat minderheidsbelang gewaardeerd wordt. 😉

Erwin Boogert - Emerce

@Bas: het gaat enkel om Veritate, MailMedia staat er buiten.  @Tjeerd: terechte opmerking van je.  Wellicht kreeg ik hetzelfde antwoord als , bijvoorbeeld, Dow Jones 😉 -> de bedrijven willen de verdere financiele details rondom de transactie niet specificeren. Heb deze opmerking aan de tekst toegevoegd. Mocht je bronnen met aanvullende informatie kennen, bewijs de lezers van Emerce met mij dan de dienst door een korte verwijzing ernaar achter te laten in het reactiepaneel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond