Deel dit artikel
-

The Things Network rondt Kickstarter succesvol af

The Things Network heeft een week na het begin van zijn Kickstarter-campagne al de gezochte anderhalve ton opgehaald bij honderden sympathisanten van over de hele wereld. De financieringsactie loopt nog drie weken.

Het initiatief van Wienke Giezeman mag zich zichtbaar in internationale aandacht verblijden. Met zogeheten LoRaWAN-technologie realiseerde hij, met partners, een smalbandig energiezuinig netwerk stadsdekkend netwerk in Amsterdam. Daar kan apparatuur op aanhaken om te communiceren met apps, andere hardware of backendsystemen.

Om de internationale groei te ondersteunen, startte hij een Kickstarter. Met anderhalve ton kan de benodigde hardware voor stadsdekkende netwerken simpel en vrij goedkoop worden aangeschaft. Een netwerk heeft enkel een gateway (naar internet) en nodes nodig (om het signaal door te geven) om te kunnen functioneren.

Gekeken naar hoe het Kickstarter-project wordt gesteund, blijken de meeste backers backbones te willen bouwen. Ze willen vooral veel gateways.

Welke concrete toepassingen op The Things Network zijn te verwachten, is nog vrij onduidelijk. De meeste aandacht gaat nu uit naar het netwerk. Welk soort toepassingen daarop kan draaien, hangt overwegend af van de verbeeldingskracht van ontwikkelaars.

Emerce had onlangs een interview met Giezeman. Daarin vertelt hij zeker aanvragen van zeker vijftig wereldsteden te hebben gehad.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: Tiffany Terry (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond