Deel dit artikel
-

Thema Dutch Open Hackaton wordt ‘Data + Connection = Services’.

In december wordt ook dit jaar weer de Dutch Open Hackathon gehouden. De betrokken partners willen met dit evenement open innovatie en technologische vooruitgang in Nederland stimuleren en ondersteunen.

Tijdens de hackathon worden ontwikkelaars uitgedaagd om in 48 uur creatieve oplossingen en toepassingen te bedenken voor concrete, alledaagse uitdagingen. Het overkoepelende thema dit jaar is: Data + Connection = Services.

De Dutch Open Hackathon 2016 is een initiatief van de Kamer van Koophandel, KLM, Philips, Politie, PostNL en Schiphol Group, en wordt mede georganiseerd door BeMyApp en Cambridge Innovation Centre (CIC) Rotterdam.

Voor de applicatieontwikkeling stellen de zes initiatiefnemers en de sponsoren van het event een groot aantal unieke datasets, API’s (application programming interfaces) en hardware ter beschikking. Voorafgaand aan de Dutch Open Hackathon vindt er dit jaar een ‘Innovation Summit’ plaats.

De Dutch Open Hackathon 2016 richt zich op vier sporen (tracks), namelijk At Home, Doing Business, In The City en On The Go. Voor elke track zijn een aantal concrete en relevante uitdagingen geformuleerd, die gepresenteerd worden op de website van de Dutch Open Hackathon.

Vorig jaar trok de Dutch Open Hackathon ruim 250 geregistreerde deelnemers naar Amsterdam, met 52 werkende mobiele apps als resultaat.

De Dutch Open Hackathon 2016 vindt plaats van vrijdag 9 december tot en met zondag 11 december bij CIC Rotterdam. Inschrijven kan via de website www.dutchopenhackathon.com.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond