Deel dit artikel
-

Den Haag organiseert hackaton voor smart shopping en gezondheid

De Kamer van Koophandel organiseert begin september een Hackathon in Den Haag om innovatieve oplossingen te ontwikkelen op het gebied van smart shopping, cyberveiligheid, sierteelt en gezondheid, Het is de eerste keer dat een Nederlandse stad een dergelijke brede hackaton opzet.

Aan de organisatie van de KvK Hackathon doen naast de uitdagers – Rotal FloraHolland, Zilveren Kruis en The Hague Security Delta – onder andere ook CBS, Young Creators en Google mee.

Den Haag wil een proeftuin zijn van innovatieve projecten. Data spelen een steeds belangrijkere rol in het economische en maatschappelijke verkeer. Vooral winkeliers in binnensteden zien in snel tempo omzet verschuiven van het offline-kanaal (hun winkel) naar het online kanaal (meestal winkels van anderen). Met alleen een eigen goede website komen klanten niet naar zijn winkel. ‘Wij zijn opzoek naar oplossingen om slim de data van winkels te verrijken op bestaande kanalen zoals Google en sociale media’, zo staat er op de site van de organisatie.

Er wordt 40.000 euro aan prijzengeld verdeeld onder de teams met de beste oplossingen.

Teams mogen maximaal uit zes personen bestaan. Aanmelden kan via kvkhack.nl

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond