Deel dit artikel
-

Thuiswinkel.org wil proef online leeftijdsverificatie

Brancheorganisatie Thuiswinkel.org roept webwinkeliers op om deel te nemen aan een pilot voor de verkoop van leeftijdsgebonden producten, zoals alcohol, tabak, films of computerspellen. Tot op heden gedoogde de overheid dat webwinkels niet altijd aan deze eisen kunnen voldoen. Maar de kans is groot dat hier op termijn verandering in komt.

Thuiswinkel.org heeft op 28 mei een bijeenkomst met verschillende aanbieders van online leeftijdsidentificatie. ‘Meedoen aan de pilot geeft u de kans om tijdens de ontwikkelingen aan te geven welke wensen de webwinkelier heeft en wat wel en niet nodig is’, stelt de organisatie.

In het Thuiswinkel.org position paper e-Identity pleit men er onder andere voor dat controles niet verlopen via de webwinkelier maar met behulp van gespecialiseerde digitale identiteit service providers (DISP’s), naar analogie van payment service providers (PSP’s).

Het voordeel van externe verificatie van klant- en leeftijdsgegevens voor webwinkels is dat het veel makkelijker wordt om te voldoen aan de complexe regelgeving voor beveiliging, privacybescherming en het gedurende een termijn bewaren van de bewijslast.

Deel dit bericht

1 Reactie

WebshopAdvies.nl

Is dit ook geen leuke nieuwe voor bezorgdiensten? Alleen afleveren na het laten zien van 16+ id?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond