Deel dit artikel
-

Thuiswinkel.org: webwinkels vragen te veel voor iDeal-gebruik

Volgens Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org vragen webwinkels te veel transactiekosten wanneer er afgerekend wordt met iDeal. “Als een webwinkel hier 1 euro voor vraagt, dan is dat aan de hoge kant.” (meer…)

Deel dit bericht

9 Reacties

jos

Ticketservice maakt het helemaal erg. Die vragen maar liefst 1 euro nog wat PER TICKET! Dus als jij 5 tickets van 15 euro koopt, betaal je daar nog ruim 5 euro betaalkosten voor, dus ook als je in 1x betaalt.

botz

“… tussen de 30 tot 70 procent….” ? Ze zullen wel cent bedoelen, anders was er geen bank in crisis geraakt.

Zover mij bekend heeft Justeat nauwelijks een winstgevend business model, Laurens kan veel zeggen, maar volgens mij hebben ze die EURO keihard nodig om winst te genereren.

Jannemiek - Emerce

@botz Het moet inderdaad cent zijn, zoals er eerder in het stuk wel stond.

Uit nieuwsgierigheid, waarop baseer jij je aanname over de winstgevendheid van het business model van Just-Eat?

Robert Brugman

Als webshop eigenaar begrijp ik dat je soms je marges gaat halen uit andere onderdelen, dan waar de kosten worden gemaakt. Om voor Ideal 1 euro te rekenen ipv bv 50 cent, verdien je vrij gemakkelijk 50 cent. Omdat consumenten de ‘echte’ prijs niet kennen en 1 euro niet heel erg veel is, wordt het denk ik geaccepteerd.

Wat ik van JustEat dan niet zo goed snap, is waarom ze zeggen dat ze bij 1 euro break even draaien op het onderdeel betaalkosten. Dat geloof ik gewoon niet. Ik ken de Ideal tarieven.

Wat ik trouwens eens gelezen heb is dat de betaalkosten voor zowel cash als ideal eigenlijk even hoog zijn. En dat er dus geen reden is om voor Ideal extra in rekening te brengen, als je dat ook niet doet voor contante betaling (kan helaas de bron niet zo snel meer vinden)

Deoorbel

Tja weer een leuk artikel over een webshop die de kosten van de banktransactie daar neerlegd waar ook die kosten worden gemaakt. Namelijk de consument die gebruik maakt van Ideal.

Je kunt als winkel op twee manieren je kosten terugverdienen: 1/ je maakt al je producten een beetje duurder. Dan betaald ook degene die niet gebruik maakt van de dure betaalmethoden (paypal etc.) de kosten. Lijk mij onredelijk. 2/ Je geeft precies aan waar de kosten worden gemaakt en rekend die apart af aan de consument. Lijkt mij zeer redelijk.

Je moet je wel de vraag blijven stellen waarom een volledig electronische betaalmethode zo duur is en blijft. Hier verdienen de banken en tussen personen wederom goud geld aan.

Pinnen kost gemiddels “slecht” 7 cent. De goedkoopste Ideal Paymend provider (Sisow zover ik weet) kost 0,45 euro cent per transactie. Je moet dan nog wel een aantal dagen op je geld wachten.

Consumenten die bezwaar maken tegen het in rekening brengen van de kosten voor het betalen via Ideal houden alleen zichzelf voor de gek. Betalen van de kosten doen ze toch op de 1 of de 2 manier.

Wij vinden dat de kosten daar moeten worden neergelegd waar ze gemaakt worden. Ook voor andere betaalmethoden zoals Paypal etc.

jos

Overigens wel frappant, dat nota bene een organisatie als Thuiswinkel.org het heeft over hoge kosten…

Robert

@Jos, Dat is precies ook nog wat ik dacht….
Die kosten zijn voor mij een reden om me niet aan te sluiten bij Thuiswinkel.org, maar bij Keurmerk.info.

Marlou

Elke webshop rekent dit soort kosten door aan de klant, de ene shop rekent transactiekosten, de ander verhoogd de verzendkosten en nog een ander verhoogd de productprijzen. Hoe dan ook kom je er als consument niet onderuit. Het is natuurlijk beter en prettiger voor de klant om te zorgen voor zo min mogelijk kosten achteraf en dit soort kosten te verwerken in de totaalprijs.

Jeroen

Een restaurant rekent ook geen extra korten voor de vork of het desertbestek. Kosten voor betaling en eventueel verpakking en verzending kunnen beter niet apart in rekening gebracht worden bij de koper. Een handige webshop neemt dit mee in de prijs en de marges en houdt zo de koper tevreden door hem niet met extra kosten te confronteren.

Als je goed zoekt dan zijn er zelfs payment providers te vinden die iDeal voor een paar dubbeltjes aanbieden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond