Deel dit artikel
-

Tie krijgt 1,1 miljoen euro nieuwe financiering

Tie Holding heeft nieuwe financiering gekregen ter waarde van 1,1 miljoen euro. Het beursgenoteerde bedrijf, dat software voor e-commerce maakt, zal nieuwe aandelen uitgeven tegen een prijs die veertig procent onder de koers van 12 april ligt. De jaarrekening van Tie is inmiddels goedgekeurd, de aandeelhoudersvergadering is uitgesteld.

Een consortium van investeerders zorgt voor de nieuwe financiering. Volgens Tie is de huidige investering voldoende om aan de lopende verplichtingen te voldoen. Tie kreeg enkele weken geleden te maken met een dreigend kastekort en diende snel nieuwe investeerders te vinden. De accountant van het bedrijf, Ernst & Young, wilde de jaarrekening niet goedkeuren.

Tie zal 916,6 duizend nieuwe aandelen uitgeven tegen een prijs van 1,20 euro per aandeel, een prijs die veertig procent lager ligt dan de slotkoers op 12 april van dit jaar. In mei vorig jaar ging het bedrijf tegen een introductiekoers van tien euro per aandeel naar de beurs. Het totale aantal uitstaande aandelen komt met de uitgifte van de nieuwe aandelen op 14,9 miljoen.

Verder krijgt Tie de mogelijkheid om via een 'equity line' nog meer aandelen uit te geven. Gedurende een periode van achttien maanden kan Tie deze aandelen uitgeven, ze worden gekocht door de nieuwe investeerders. De verkoop van deze aandelen gebeurt in fasen, Tie verwacht begin mei de eerste fase af te ronden.

Tie heeft Wouter Bos benoemd tot chief financial officer. Bos werkte voorheen als cfo bij General Motors AC Lease, Athlon Groep en Ernst & Young. Omdat Bos zich nog dient in te werken wil Tie de aandeelhoudersvergadering die gepland stond voor begin mei uitstellen. De jaarrekening is inmiddels formeel goedgekeurd, zo laat Tie weten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond