Deel dit artikel
-

Time Warner brengt AOL naar de beurs

Mediaconcern Time Warner wil nog voor het einde van het jaar AOL afstoten. CEO bij AOL, Timothy Armstrong, eerder nog werkzaam bij Google, begeleidt de beursgang van de internetdochter.

De uitgever heeft op dit moment 95 procent van de aandelen van AOL in handen. Google heeft de resterende 5 procent in bezit. AOL verwacht dat deel in het derde kwartaal over te kopen. De beursgang staat gepland voor het einde van dit jaar.

Jeff Bewkes, CEO bij Time Warner liet weten dat een scheiding het beste is voor zowel Time Warner als AOL. De Amerikaanse uitgever wil zich weer richten op zijn kernactiviteiten.

AOL als zelfstandig beursgenoteerd bedrijf gaat zich richten op de groei van de webdiensten en de online advertentiemarkt.

Een hoogtepunt was ooit de overname door AOL van Time Warner, voor 156,1 miljard dollar. Deze deal, in het rijtje nieuwe media koopt oude media, werd toen gezien als bewijs van de kracht van internetbedrijven, die zelfs een mediareus als Time Warner bleken te kunnen kopen.

Na de internetbubbel volgden tegenvallende advertentie-inkomsten. Uitgeven in nieuwe media leverde de uitgever minder op dan verwacht. Begin dit jaar schreef het bedrijf nog 25 miljard dollar af op onder meer AOL.

Rond diezelfde tijd liet AOL weten het mes in het aantal arbeidsplaatsen te zetten. Dankzij de tanende economie en de bijbehorende tegenvallende advertentiemarkt werd 10 procent van het personeelsbestand geschrapt.

Foto: mccun934 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond