Deel dit artikel
-

T-Mobile biedt diensten aan via glasvezel in Eindhoven

T-Mobile gaat over het nieuwe glasvezelnetwerk dat het met Primevest Capital Partners in Eindhoven aanlegt diensten aanbieden voor ruim 29.000 huishoudens en 1100 mkb’ers. Hiermee is een investering gemoeid van meer dan 20 miljoen euro.

Eindhoven wordt de eerste grote stad zijn in Nederland die overal glasvezel heeft. De stadsdelen Centrum, Strijp en Gestel, samen ruim een kwart van de stad, zijn nu nog de enige stadsdelen die geen glasvezel hebben.

De aanleg in Eindhoven wordt verzorgd door VolkerWessels Telecom. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een innovatieve methode waarmee tot vijfmaal sneller dan gebruikelijk kabels worden aangelegd, met daardoor minder overlast voor de omgeving.

Het netwerk wordt vanaf de start opengesteld voor andere partijen. Ook T- Mobile zelfs gaat over dat netwerk haar diensten aanbieden.

Sinds de zomer van 2019 levert T-Mobile al glasvezeldiensten op circa 32.000 adressen in het Haagse stadsdeel Segbroek. Ook 25.000 huishoudens in Den Haag, Loosduinen worden nu voorzien van glasvezel. De aanleg in Eindhoven wordt gedaan door VolkerWessels Telecom.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond