Deel dit artikel
-

T-Mobile: ‘Wij zijn de snelste met 4G’

T-Mobile claimt dat het de hoogste praktische downloadsnelheden levert van de drie mobiele netwerken in Nederland. Bovendien zouden de concurrenten nu sidderen voor het nieuwe 4G-netwerk dat tot eind dit jaar wordt uitgerold.

In september 2014 was de operator nog de nummer drie op het lijstje ‘netwerk met hoogste snelheden’. Kort nadat het echter zijn 4G Max-propositie activeerde, ‘sneller 4G’, sprong het van 16 naar gemiddeld 25 Mbps.

Die claim klonk vanochtend tijdens een bijeenkomst in Den Haag waar de pers werd bijgepraat over de stand van zaken van het nieuwe netwerk. De data voor die claim komen overigens uit snelheidsmeter Ookla (Speedtest.net) en zijn gevalideerd door bureau DIKW.

“We zijn een wolf in schaapskleren”, aldus technologiestrateeg Richard Marijs. “We hebben vanuit onze historie twee keer zoveel antennelocaties als de andere twee netwerken. Die hebben we voor 4G helemaal omgekat: alle apparatuur er vanaf, redundante glasvezel er naartoe aangelegd en nieuwe apparatuur erop. Daardoor hebben we twee keer meer capaciteit en snelheid”, in theorie nu tot 600 Mbps.

Eind dit jaar hoopt T-Mobile gereed te zijn met de landelijke uitrol van zijn 4G-netwerk. Daarmee hoopt de operator een einde te maken aan een reputatie van wisselende netwerkkwaliteit en in heel Nederland binnens- en buitenshuis een stabiele hoge snelheid te leveren.

Of en wanneer er nieuwe abonnementen worden geïntroduceerd, hield Marijs in het midden.

Deel dit bericht

5 Reacties

Jos

De kwaliteit van het netwerk is in de kop van N-H helaas nog bijzonder triest. Laat ze dat eerst eens oplossen… Buitenshuis niet eens 3G, laat staan 4G… GPRS is de standaard helaas…

Wim

Ik zat eerst bij Vodafone en later bij KPN, maar beide geen goede dekking waar ik woon in Raamsdonkveer. Nu met het vernieuwde netwerk van T-Mobile prima 4G. Volgens mij heeft elke provider z’n zwakke plekken. Maar voorlopig ben ik tevreden.

Niels Willems

T-Mobile maakt werk van de uitrol maar loopt nog altijd wel stevig achter ten opzichte van Vodafone en KPN. De theoretische 600 Mbps is technisch gezien interessant maar vergelijkbaar met een 45-baans A2 van Utrecht naar Amsterdam. Indrukwekkend maar handiger is een goed werkend netwerk in Nederland. Gelukkig maakt T-Mobile daar ook werk van en wordt de achterstand kleiner.

Marc

T-Mobile is binnen enkele jaren geen speler meer in de mobiele markt. Tarieven zijn sky high, 2 euro voor 1 mb over de limiet?, klantenservice is waardeloos. Technische hoogstandjes gaan daar niets aan veranderen.

Arnoud

T-mobile was goed,, ze zeggen dat ze investeren maar dat doen ze niet. Alleen maar reclame

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond