Deel dit artikel
-

TNO ontwikkelt app met reisadvies voor Feyenoordsupporters

De gemeente Rotterdam en TNO starten in het voorjaar 2014 een proef rondom voetbalwedstrijden in het Feyenoordstadion. De pilot heeft tot doel de mogelijkheden te onderzoeken van gedragsbeïnvloeding door middel van een applicatie op de mobiele telefoon.

Supporters die de app op hun telefoon installeren, krijgen op hun mobiel reisadvies naar de Kuip tijdens wedstrijddagen. Dit reisadvies is real time, en dus gebaseerd op de op dat moment bekende drukte.

De app stuurt ook data over de door de deelnemers gevolgde routes tijdens de heen- en terugreis en over het verblijf terug naar TNO. Deze data worden door TNO gebruikt om het reisgedrag van de supporters in de referentiemeting en na de inzet van maatregelen te monitoren. Dit alles gebeurt volgens TNO anoniem.

Het bedrijf ontwikkelt samen met Prime Data de functionaliteiten in een nieuwe Feyenoord-app. Met behulp van een korte vragenlijst in de app kunnen deelnemers hun bevindingen en wensen kenbaar maken.

De pilot begint na de winterstop en eindigt bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Na een aantal referentiewedstrijden zullen TNO en de Gemeente Rotterdam in overleg bepalen welke suggesties nog meer worden gegeven aan de deelnemers. Maatregelen waar aan gedacht wordt, is het geven van reisadvies naar P&R-locatie, berichtgeving naar de gebruikers en de inzet van de voet-fietsveerpont in april 2014 tussen Kralingen en Feyenoord.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond