Deel dit artikel
-

Toelatingseisen Mobile World Congress verscherpt, Ericsson zegt af

De organisatoren van het Mobile World Congress in Barcelona hebben strengere richtlijnen opgesteld voor de beurs die deze zomer wordt gehouden. Het wordt een van de eerste grote fysieke Europese techbeurzen van 2021.

Het MWC (28 juni – 2 juli) wordt een soort medische enclave, die mogelijk flink wat potentiële bezoekers zal doen afschrikken.

De organisatie spreekt van een ‘gelaagde aanpak’ die een veilige omgeving moet creëren voor personeel, werknemers, exposanten, bezoekers, leveranciers, partners en de lokale gemeenschap.

Bezoekers worden alleen toegelaten als ze een negatieve coronatest kunnen overleggen. Die moet er al zijn voordat ze op het vliegtuig stappen. Deelnemers die met de trein of auto aankomen, worden eerst naar testcentra gestuurd. De test moet elke 72 uur worden herhaald, dus om de drie dagen, waarbij deelnemers via de My MWC-app op de hoogte worden gesteld van de aanstaande vervaldatum. Van bezoekers wordt ook telkens de temperatuur gemeten.

Bezoekers moeten dagelijks gezondheidsvragenlijst in hun Mijn MWC-app invullen. Er zijn verder 1.300 desinfecterende dispensers beschikbaar en het dragen van mondkapjes is verplicht.

Er worden meer in- en uitgangen aangebracht om drukte te vermijden. De Fira Gran Via-restaurants zijn opnieuw ontworpen  en ook is er een nieuw ventilatiesysteem aangebracht.

Al eerder was bekend dat MWC, dat vorig jaar kwam te vervallen, dit jaar niet meer dan 50.000 bezoekers zal toelaten, de helft van 2019. Een deel van het programma kan virtueel worden gevolgd.

Organisator GSMA heeft al wel een fysiek Mobile World Congress in Sjanghai achter de rug, maar die stad is vrij van corona. Dat is helaas niet het geval in Barcelona. Catalonië kent momenteel strenge lockdownregels.

De organisatie sluit niet uit dat er meer aanpassingen komen. Verplaatsing van het evenement lijkt GSMA niet te overwegen. Wel wordt het definitieve besluit hierover enkele weken voor het evenement genomen.

Het Zweedse Ericsson, een van de grootste exposanten van MWC, heeft al wel afgezegd. De telecomaanbieder vindt het niet verantwoord om deel te nemen aan de beurs.

PPDS (Philips Professional Display Solutions) neemt op zijn beurt geen deel aan ISE 2021. Deze beurs, die jarenlang in Amsterdam werd gehouden, vindt in juni voor het eerst plaats in Barcelona, ruim voor het Mobile World Congress.

PPDS levert LED schermen voor professioneel gebruik, onder meer retail retail, onderwijs en horeca. Het bedrijf organiseerde vorige week zijn eigen hybride evenement, en vindt dat vooralsnog zinvoller dan een grote beurs.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond