Deel dit artikel
-

Twijfels over haalbaarheid zomerse MWC

Een jaar geleden was het Mobile World Congress in Barcelona de eerste grote techbeurs die (op het laatste moment) werd geannuleerd vanwege corona. Daarop plande de organisatie de eerstvolgende editie voor zomer 2021. De fysieke variant daarvan lijkt nu ook in gevaar te komen.

Premier Pedro Sanchez liet een dezer dagen weten dat de grenzen voor toeristen op zijn vroegst aan het eind van de zomer opengaan, nadat minstens 70 procent van de bevolking is gevaccineerd. Spanje kampt nog altijd met een enorm hoeveelheid coronazieken.

De beurs staat nog steeds gepland voor 28 juni tot en met 1 juli. Volgens de Spaanse krant La Vanguardia worden alle opties bekeken. Bezoekers zouden bijvoorbeeld een negatief testresultaat moeten kunnen overleggen.

Daarnaast geldt het veiligheids- en preventieprotocol van het beursorganisatie Fira de Barcelona, onder meer eenrichtingsverkeer in de gangen, kunststof schermen die gesprekspartners scheiden en desinfectie. Testen in het najaar waren bevredigend.

Organisator GSMA zegt al meer dan 700 bevestigde exposanten te hebben. De duurste paviljoens zijn al gecontracteerd door de grote bedrijven in de sector: Google, Huawei, Microsoft, Samsung, LG en Telefónica. De secundaire locaties voor kleinere telecombedrijven zijn echter nog nauwelijks ingevuld.

Maar die gecontracteerde bedrijven kunnen altijd nog annuleren. Een woordvoerder van Ericsson liet Capacitymedia al in januari weten: ‘Onze topprioriteit is de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, klanten en andere belanghebbenden. Mochten er aanwijzingen zijn dat de wereldwijde pandemie een risicofactor blijft, dan komen we wellicht terug op ons besluit.’

Een beurs met 100.000 bezoekers lijkt sowieso niet erg waarschijnlijk. Ook is het nog zeer goed mogelijk dat MWC, net als de Amerikaanse Consumer Electronics Show in januari, volledig virtueel gaat.

MWC is niet de enige grote beurs in Barcelona. Integrated Systems Europe (ISE) vindt dit jaar voor eerst plaats in Barcelona, een maand voor het MWC.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond