Deel dit artikel
-

Topklanten Vodafone krijgen zwaardere beveiliging

De 1.500 grootste klanten van Vodafone krijgen dit voorjaar een cloudgebaseerde beveiligingsdienst op basis van militaire technologie.

De IT-managers van die klanten kunnen op een online dashboard zien of en waar de zwaktes, dreigingen of lekken in hun netwerken zitten. Dat kunnen lekke machines zijn, maar BAE Systems kan ook lekke mensen detecteren. Althans, gebruikers die moedwillig of niet wat minder secuur met hun veiligheid omgaan.

Vodafone en BAE Systems sluiten een vijfjarig contract waarbij BAE Systems Detica de zogeheten Vodafone Mobile Threat Manager ontwikkelt. BAE is ook een grote leverancier voor de militaire industrie.

De 1.500 grootste, wereldwijd werkende klanten krijgen de extra beveiliging komend voorjaar als eerste aangeboden. De kleinere klanten volgen daarna. Welk prijskaartje daar aan hangt, is nog niet bekend.

Mobiele dragers worden steeds vaker het doelwit van cybercriminelen. Malafide hackers en andere online kwaadwillenden zullen hun werkterrein komende tijd verplaatsen naar het mobiele telefoon. Met scripts, foute apps en andere trucs proberen ze persoonlijke en commerciële informatie te roven.

Paypal verwerkt jaarlijks voor miljarden aan financiële transacties via mobiele dragers en wil af van de boevendreiging. Samen met een aantal technologiebedrijven richt het de FIDO Alliance op. Die alliantie gaat nadenken over de toekomst van authenticatie in het digitale domein, omdat wachtwoorden alleen niet de toekomst kunnen zijn.

President Barack Obama van de Verenigde Staten publiceerde vorige week een decreet dat het digitale domein even belangrijk maakt als land, lucht en water. Het leger gaat het ook als zodanig beschouwen en krijgt rechten om op te treden tegen indringers.

Foto: Jake Setlak (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond