Deel dit artikel
-

Topman Snapchat: TikTok groter dan Instagram

Evan Spiegel, de topman van het bedrijf dat Snapchat maakt, denkt dat TikTok alle ingrediënten in zich heeft om populairder te worden dan Instagram.

Dat zei de Amerikaan begin deze week op de DLD Conference in München. Een van de duizenden bezoekers aan het populaire congres vroeg Spiegel naar zijn opvattingen over TikTok, de app van het bedrijf ByteDance.

Hij vergelijkt de wereld van communicatie-apps met een pyramide. Aan de basis daarvan staan apps voor zelfexpressie en communicatie. Snapchat behoort tot die groep. Daar boven zitten de apps waarmee gebruikers hun status uitdrukken, laten zien wie ze zijn. Dat is een kleinere groep: “Je kunt maar een zekere hoeveelheid coole dingen per week doen.”

TikTok is van een andere categorie en staat in die zin bovenaan de pyramide. Daar draait het namelijk om de expressie van talent en creativiteit. “Je ziet er mensen die uren hebben geoefend op een bepaald dansje of die een verhaal vertellen. Talent is interessanter dan status om naar te kijken. Dat is waar mensen naartoe trekken. TikTok heeft veel potentie” en kan in zijn beleving groter worden dan Instagram.

Foto: Techcrunch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond