Deel dit artikel
-

Tradedoubler: Geen winstuitkering, op koers naar groei

Tradedoubler boekte in het vierde kwartaal weer een omzetdaling, dit keer van acht procent. Het bedrijf maakt zich echter op om de groei te herpakken en investeert fors in mensen en technologie.

Er staat dit jaar geen dividend op het menu voor de aandeelhouders. Het geld dat wordt verdiend, wordt direct terug in het bedrijf gestoken. Er zijn voorzieningen genomen, afschrijvingen op goodwill gedaan, een kantoor in Noorwegen gesloten en honderd medewerkers verlieten het bedrijf (nu 355 werknemers). Afgelopen weken kwam er een nieuwe CTO, staan er 25 vacatures open voor ontwikkelaars en werd technologiebedrijf Adnologies gekocht.

Deze maatregelen vloeien voort uit de strategische koerscorrectie die CEO Matthias Stadelmeyer kordaat doorvoert. Die ingreep is nog zo vers dat de resultaten ervan zich nog niet vertalen naar groeicijfers. De omzet daalde nog met acht procent tot 48 miljoen euro (PDF), mede door het vertrek van twee grote Europees werkende klanten.

Vanochtend bij de presentatie van de kwartaal- en jaarcijfers verhelderde Stadelmeyer nogmaals de nieuwe koers die hij vaart. Tradedoubler wil een conversiespecialist worden die niet enkel aan affiliatemarketing doet maar het hele spectrum van performance based marketing-kanalen.

Foto: Beyond Borders Media (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Cynisme

Wel grappig om te lezen dat CEO Stadelmeyer na een jaar waarin de omzet is gedaald met ruim 18% dit zegt: “We are making good progress on our journey to become the leader in generating smarter performance marketing results for our clients through traffic, technology and expertise.” Hoe cynisch kan je zijn.

Verder heb ik mijn twijfels bij dat Adnologies verhaal. Dit bedrijf heeft enkele jaren geleden met funding ‘several millions’ opgehaald en had nu een omzet van 2 miljoen euro per jaar. Volgens mij was het geld op en heeft TD het er maar bij genomen, veel kan het niet zijn…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond