Deel dit artikel
-

Traffic4u in Europese exploitatie Baidu

Yamondo, een netwerk van marketingbedrijven waar ook Traffic4u in zit, is exclusief de Europese commerciële exploitatie gegund van de Chinese zoekmachine Baidu.

Adverteerders die aansluiting zoeken tot Baidugebruikers in Europa kunnen zich vanwege deze deal wenden tot de leden van Yamondo. In Nederland is dat Traffic4u, in de Duitstalige landen is dat Explido. Het mondiale, jaar oude netwerk bestaat uit elf bedrijven.

Baidu, dat voor Chinezen is wat Google is voor westerlingen, vergroot hiermee zijn commerciële bereik. Immers, lokale partijen van over de hele wereld kunnen nu campagnes gaan draaien op een onder Chinezen populair platform. Het bureau Charmclick fungeert vanuit China als interface naar de andere leden van het performancenetwerk. Hoe de inkomsten worden verdeeld, is niet bekend.

De zoekmachine, genoteerd aan de beurs in New York, publiceerde eerder deze week zijn financiële cijfers over 2012. De jaaromzet nam met 54 procent toe.

Elders in de wereld werd gisteren een enigszins vergelijkbare overeenkomst gesloten. Google gaat, met AdSense-technologie, reclameruimte bij Yahoo exploiteren. Het gaat om tekstadvertenties op verscheidene Yahoo-sites.

Foto: Julien Gong Min (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond