Deel dit artikel
-

Transferwise met grenzeloze bankpas en -rekening

Fintechpartij Transferwise komt met een account waarin zijn gebruikers tot 28 verschillende valuta kunnen aanhouden. Die kunnen ze wereldwijd aanspreken met een en dezelfde betaalkaart van Mastercard.

In eerste instantie rolt Transferwise de noviteit uit naar duizend klanten maar doet dat wel met de intentie om het uiteindelijk aan alle twee miljoen klanten te kunnen bieden.

“Voorheen was de service alleen beschikbaar voor bedrijven, maar nu kunnen alle gebruikers verschillende munteenheden bewaren of omzetten tegen de echte wisselkoers, met lokale bankgegevens voor de eurozone, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië. Dat betekent dat iedereen geld kan overmaken, uitgeven en besparen alsof ze een local waren, en bovendien kan iedereen betaald worden zonder extra kosten vanuit de hele wereld, alsof ze daar woonden.”

Concurrenten Revolt en Worldfirst bieden reeds vergelijkbare multicurrency-accounts.

Transferwise is een start-up met negenhonderd man in dienst en negen kantoren. Zij bouwen aan een financieel platform om makkelijk en snel internationaal geld over te boeken via internet. Er wordt maandelijks 1,5 miljard euro verzonden. De commissie van Transferwise is volgens hen zo veel lager dan wat banken rekenen dat gebruikers daarmee samen dagelijks twee miljoen euro besparen.

Het bedrijf haalde tot op heden 397 miljoen dollar venturecapital op bij investeerders als IVP, Old Mutual, Andreessen Horowitz, Richard Branson, Valar Ventures en mede-oprichter Max Levchin van PayPal.

Foto: PhotoAtelier (cc)

Dit bericht is 28 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond