Deel dit artikel
-

Triodos wil geen aandelen Google om principiële kwestie

Aandelen Google zijn geen investeringsoptie meer voor de investeringstak van Triodos Bank. De zoekgigant kocht robotbedrijf Boston Dynamics, wiens grootste klant het leger is. Daar wil Triodos niets mee te maken hebben.

Triodos Investment Management heeft verscheidene malen aan Google gevraagd of het met Boston Dynamics wil doorgaan met de ontwikkeling van militaire robots. Omdat het daar geen antwoord op kreeg, heeft het Google verwijderd uit zijn ‘beleggingsuniversum’.

Praktisch gezien is de bank niet zelf degene die de aandelen koopt. Dat is uitbesteed aan Delta Lloyd Asset Management. Bij die instantie geeft Triodos aan welke aandelen wel en niet tot zijn ‘universum’ behoren. Delta Lloyd koopt en verkoopt op basis van die inhoudelijke wensen. Wapenfabrikanten zijn in die filosofie uit den boze.

Eric Holterhues van Triodos spreekt tegen Fondsnieuws over ‘een moeilijk besluit’ om Google te schrappen van zijn lijstje, maar de duurzaamheidsprincipes van de bank laten hem geen andere keuze.

Foto: Wikimedia.org (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Wouter

Stijlvolle beslissing alhoewel een leger in deze tijd toch nog wel nodig is helaas dus of deze beslissing nu echt veel gaat helpen om een betere wereld te maken is maar de vraag.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond