Deel dit artikel
-

TripAdvisor wil een sociaal medium worden

TripAdvisor heeft de plannen voor een vernieuwde website en app gepresenteerd. Het recensieplatform gaat naar eigen zeggen verregaand personaliseren om elke gebruiker het beste advies te kunnen geven.

Dit betekent dat de community wordt uitgebreid met merken, influencers, uitgevers en vrienden. Zo zijn National Geograpic, Condé Nast Traveler en GoPro al actief op TripAdvisor voor de bèta. Reizigers kunnen zelf kiezen wie ze willen volgen. De bedoeling is dat TripAdvisor een reissite wordt waar je niet alleen recensies bekijkt en kunt boeken, maar ook terecht kunt voor andere relevante content.

Wie inlogt op de site of in de app krijgt een gepersonaliseerde travel feed te zien. Als je bijvoorbeeld een reis naar Parijs plant, worden een artikel van een culinair recensent getoond, een overzicht van de leukste activiteiten volgens een influencer en de recensie van een vriend van een nieuw hotel.

Verder wordt de manier waarop TripAdvisor-gebruikers hun ervaringen delen uitgebreid met nieuwe content, zoals video’s en artikelen. Ook nieuw is de Trips-functie, die de reiziger zelf maakt en bestaat uit hele reisgidsen, reisschema’s of gewoon een wensenlijstje van activiteiten. Deze kunnen indien gewenst publiek worden gemaakt zodat anderen er ook wat aan hebben.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond