Triple opent kantoor in Los Angeles

Technologiebedrijf Triple uit Alkmaar opent voor dochterbedrijf Beyond Sports een kantoor aan de westkust van de Verenigde Staten. Een lokale agent moet unieke, zelfontwikkelde virtual reality-technologie aan de man gaan brengen.

Vorige week ging de Amerikaanse tak van Beyond Sports live. Een voormalig Amerikaans topsporter gaat, ondersteund vanuit Nederland, de VR-technologie slijten aan sportclubs en universiteiten.

De in Alkmaar ontwikkelde technologie is een noviteit waarmee sporters en coaches persoonlijke en teamprestaties inzichtelijk kunnen maken, analyseren en verbeteren in de training. Dat gebeurt zo. Tijdens een wedstrijd staan er extra’s camera’s naast het veld die de x- en y-coördinaten van spelers vastleggen. Na de wedstrijd wordt de wedstrijd gerenderd in VR. Het spelverloop en de spelersbelissingen kunnen van seconde tot seconde worden geanalyseerd.

Beyond Sports ontstond in het innovatielab van Triple en is doorontwikkeld tot een apart product. In de VS wordt het in eerste instantie vermarkt richting football en voetbal maar het systeem is in principe geschikt voor alle sporten.

In Nederland zijn AZ en PSV gebruikers.

Foto: Ryan Vaarsi (cc)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug