Deel dit artikel
-

Tromp opgestapt bij Endemol

UPDATE 11.45 uur Edwin Tromp houdt het na 7 maanden voor gezien bij Endemol. Verschil van inzicht ligt hieraan ten grondslag. Dat heeft hij vanochtend bevestigd tegenover Emerce. De oud-directeur van Lost Boys was verantwoordelijk voor Endemol Interactive (waar hij deels Unico Glorie opvolgde). Er komt geen vervanger voor Tromp bij Endemol Interactive.

Begin dit jaar stapte de baas van Tromp, raad van bestuurslid Hubert Deitmers, ook al op bij Endemol. Tromp had zin in zijn nieuwe functie zo verklaarde hij begin augustus 2004 tegenover Emerce: “Het toepassen van interactieve media is een prachtig vak. Endemol heeft internationaal een fantastische uitgangspositie om hier zeer succesvol in te zijn en daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.”

Tromp was binnen Endemol verantwoordelijk voor de coördinatie van de ontwikkeling en exploitatie van stand alone concepten voor zowel internet als mobiele telefonie. De Endemol strategie richt zich met name op gaming en lifestyle.

Op zijn weblog schrijft Tromp: “Na een enerverende periode heb ik besloten Endemol International te verlaten. De reden hiervoor is een verschil van mening over de verantwoordelijkheden, uitdagingen en de te voeren strategie van de Director Interactive. Het is de hoogste tijd om weer met frisse energie aan een nieuwe uitdaging te beginnen.”  Verder wil Tromp vooralsnog niet reageren.

De positie van Tromp bij Endemol wordt niet opgevuld. “De activiteiten van Edwin Tromp worden samengevoegd met die van Endemol Interactive International. Daar is William Linders verantwoordelijk voor. Linders legt op zijn beurt weer rekening en verantwoording af aan Tom Barnicoat, de Chief Operating Officer van Endemol,” zegt woordvoeder Jonni Abbenhuis van Endemol.

Voordat Tromp (33) begon aan het avontuur bij Endemol was hij drie jaar directeur van Lost Boys Nederland. Zijn positie werd pas begin deze maand weer ingevuld. Per 1 februari werd hij opgevolgd door David Vink die bij direct-marketingbureau Rapp Collins vandaan kwam.

Update: 11.45 uur reactie Endemol toegevoegd.

Deel dit bericht

2 Reacties

Mark

Toch aparte situatie binnen Endemol. De tijd zal wel leren of ze blijven bestaan. Zeker en eigenlijk al oud nieuws, is dat zelfs voor Endemol de vette tijden over zijn. Wordt het een buyback overname door Talpa tegen een fractie van de oorspronkelijke waarde zodat content/formats/productie en distributie in 1 bedrijf zitten? ben benieuwd naar hoofdstuk tienduizend in de soap. En Tromp? Wat gaat die doen?

Daniel

Nadat het zoveelste zwaargewicht in Interactive-land zijn tanden stuk heeft gebeten op de uitdagingen bij Endemol leert men daar blijkbaar lessen: de functie ("de moeilijkste baan van Nederland") is na het vertrek van Edwin Tromp opgeheven, zo lees ik. Wel erg jammer dat Endemol eerst functies creeert, goede mensen aanneemt, om deze vervolgens geen enkele ruimte te laten om de functie goed in te vullen. Zo is de mislukking voorgeprogrammeerd…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond