Deel dit artikel
-

‘Trump komt alsnog met eigen sociaal platform’

Oud-president Donald Trump, geschorst van Twitter, Facebook en andere sociale mediasites na de aanslag op het Capitool, zou binnen twee tot drie maanden zijn eigen sociale platform willen lanceren.

Volgens Jason Miller, een van zijn voormalige woordvoerders, wil Trump een platform in het leven roepen dat ‘het spel volledig zou herdefiniëren’. Verdere details wilde Miller niet kwijt aan Fox News, behalve dat Trump zou kunnen rekenen op ‘vele tientallen miljoenen volgers’.

Tot op heden heeft Trump een soort radiostilte in acht genomen. Alleen op het conservatieve Gab verscheen kort zijn Twitter-ban nog een bericht op een account dat ooit eens voor campagnedoeleinden was opgezet.

Trump maakt volgend jaar bekend of hij zich in 2024 weer verkiesbaar wil stellen voor het presidentschap. Als dat het geval is, heeft hij een spreekbuis nodig.

Op het besluit van Twitter om Trump voor altijd te boycotten is veel kritiek gekomen. Trump had zo’n 90 miljoen volgers op Twitter.

Twitter heeft inmiddels aan zijn leden gevraagd of politieke wereldleiders op het platform dezelfde regels zouden moeten volgen als elke andere Twitteraar. Aan de hand van een vragenlijst wil Twitter zijn beleid bijstellen. ‘We willen het publieke debat gezond houden’, schrijft het microblog.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond