Deel dit artikel
-

TU Delft gaat online cursussen aanbieden

De TU Delft gaat cursussen aanbieden als ‘Massive Open Online Course’ (MOOC) op edX. EdX is een non-profit platform voor online onderwijs, waarmee onder meer MIT en Harvard sinds 2012 cursussen toegankelijk willen maken voor iedereen, waar ook ter wereld, die toegang heeft tot internet. Iedereen mag de gratis cursussen volgen, zonder vooropleiding of ingangstoets.

Steeds meer gerenommeerde universiteiten wereldwijd publiceren hun beste cursussen als ‘Massive Open Online Course’ op edX of andere platforms. Naast TU Delft, sluiten Australian National University, École Polytechnique Fédérale de Lausanne, McGill University, Rice University en University of Toronto zich nu aan bij de edX universiteiten, waaronder MIT, Harvard en Berkeley.

In het komende collegejaar start de TU Delft met haar eerste MOOC’s: Water Treatment Engineering, Solar Energy en Introduction to Aerospace Engineering. Het volledige materiaal van de vakken komt op edX: naast video-opnames, ook cursusmateriaal en proeftentamens. MOOC’s worden gegeven zoals een vak op de campus: in een vaste periode van acht weken en met interactie-mogelijkheden met mede-cursisten. Deelnemers krijgen huiswerk en kunnen de cursus afsluiten met een certificaat van deelname, uitgereikt door de DelftX. EdX kondigde onlangs aan dat ook MIT-hoogleraar en TU Delft alumnus Walter Lewin een cursus aan edX toevoegt.

De TU Delft heeft al ervaring met open online onderwijs: meer dan honderd cursussen zijn gepubliceerd als Open CourseWare. Daarbij is de student niet gebonden aan het campusritme van acht weken zoals bij een MOOC, maar kan hij zijn eigen tempo bepalen. Nu al wordt bijvoorbeeld het Delftse onderwijs op het gebied van Water Treatment gebruikt aan de universiteit van Bandung (Indonesië), maar ook door medewerkers van waterbedrijven die het materiaal gebruiken om up-to-date te blijven. Een ander voorbeeld is de Delft Design Guide die door industrieel ontwerpers wordt gebruikt om bij te blijven op hun vakgebied.

Deel dit bericht

1 Reactie

Judith

Wat een goed initiatief, EdX. Mooi dat iedereen zo’n online cursus zou kunnen volgen! Een directe link naar de site in het artikel zou wel handig zijn. https://www.edx.org/.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond