Deel dit artikel
-

TU Delft vernieuwt zijn site voor OpenCourseware

De TU Delft heeft zijn OpenCourseware-site vernieuwd om zijn opleidingsaanbod internationaal beter op de kaart te zetten.

Afgelopen woensdag leverde Redkiwi uit Rotterdam de vernieuwde site voor OpenCourseware aan de TU Delft op. Buitenlandse leergierigen kunnen daar online cursusmateriaal lezen en bekijken. Real time of na het downloaden van cursusmateriaal. Dat is dan vooral bedoeld voor internationaal publiek dat gebruik moet maken van een gedeelde publieke computer.

Dit soort publieke cursussites gebruiken universiteiten behalve om de honger van leergierigen te stillen ook om hun expertise aan potentiële buitenlandse studenten te tonen. Online cursussen zijn een marketingmiddel.

De populairste online cursussen in Delft zijn Zonne-energie, Petroleumgeologie en de Economie van Cybersecurity.

Delft is de enige universiteit in Nederland met OpenCourseware. Daarbij wordt opleidingsmateriaal aangeboden maar niet de toetsen. Andere universiteiten bieden Massive Open Online Courses (moocs). Daar zijn wel toetsen aan verbonden. Gemiddeld haalt nog geen tien, maximaal twintig, procent de eindstreep. De rest haakt voortijdig af.

Foto: NEC (cc)

Dit bericht is 17 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond