Deel dit artikel
-

TU Eindhoven krijgt eigen CIO

Na de Universiteit van Amsterdam krijgt ook TU Eindhoven een Chief Information Officer (CIO). Tom Abel zal de functie op ad interim basis voor de duur van twee jaar vervullen. Zijn focus zal liggen op belangrijke universiteitsbrede vraagstukken op het gebied van informatie- en procesinrichting.

Het College van Bestuur liet vorig jaar november weten dat er vanwege allerlei strategische veranderingen binnen de universiteit steeds meer behoefte is aan samenhangende en planmatige ondersteuning op het gebied van it-informatievoorziening. Om aan die behoefte tegemoet te komen is via het Amsterdamse bureau Boer & Kroon Tom Abel aangetrokken als Chief Information Officer (CIO).

Abel moet er de komende jaren voor zorgen dat zowel de faculteiten als de diensten een kwaliteitsslag gaan maken in het opzetten en uitvoeren van universiteitsbrede processen waarbij informatievoorziening en it-oplossingen een belangrijke rol spelen, zo meldt het universiteitsblad Cursor. Daarbij moet gedacht worden aan projecten als het Bachelor College, de Graduate School en de drie Strategic Areas.

Abel valt direct onder de verantwoordelijkheid van het CvB, maar gaat geen deel uitmaken van het bestuur. Vorig jaar april is Abel in een vergelijkbare functie aan de slag gegaan bij de Hogeschool en de Universiteit van Amsterdam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond