Deel dit artikel
-

Brainport Eindhoven heeft beste investeringsklimaat na Londen en Helsinki

Het investeringsklimaat van Eindhoven is na Londen en Helsinki het beste van Europa. De stad heeft een derde plaats bereikt in de Financial Times Foreign Direct Investment Index (fDi-index).

Eindhoven heeft zich ontwikkeld tot een succesvol samenwerkend ecosysteem op het gebied van hightech en design, waar creativiteit en kennis elkaar vinden en versterken, zegt burgemeester Rob van Gijzel in een reactie op de publicatie van het FD. Voor de Britse waardering tellen onder meer fDi-strategie, infrastructuur en economische potentie. De stad is bovendien geworteld in een ‘vooruitstrevend Brabantse ondernemersklimaat’. In 2013 werd de provincie Brabant nog door het Europese Comité van de Regio’s uitgeroepen tot meest ondernemende regio.

Eindhoven vormt ook het hart van de Brainportregio, een gebied met een sterke focus op hightech en design in combinatie met een innovatieve maakindustrie. In de afgelopen jaren was er al waardering voor de grote ontwikkeling die Brainport Eindhoven doormaakte in een paar decennia. In 2011 benoemde het Intelligent Community Forum (ICF) Brainport regio Eindhoven in New York tot World’s Smartest Region. Fortune Magazine eerde Eindhoven in 2012 als één van de zeven potentiële nieuwe Sillicon Valleys. de meest interessante steden voor startups wereldwijd. Onderzoek van de OESO wees in 2013 uit dat Eindhoven veruit de meest inventieve stad ter wereld was, op basis van het aantal patenten per tienduizend inwoners.

Kerncijfers uit de Brainport Monitor 2013 (% van NL):
750.000 inwoners: 4,4%
60.000 industriebanen: 7,4%
12,4 miljard euro industrie export: 7,2%
Buitenlandse investeringen: 10%
8000 bètastudenten: 18,8%
28.200 onderzoekers: 15,1%
1,7 miljard euro private R&D: 23,7%
Ruim 1200 patenten: 36,6%

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond