Deel dit artikel
-

TU Twente en Thales verlengen samenwerking serious gaming

De Universiteit Twente en Thales Nederland gaan hun joint venture T-Xchange met vijf jaar verlengen. UT-Rector Ed Brinksma en Martin Koning ter Heege (Thales Research & Technology) zetten deze week hun handtekening onder een vijfjarige verlenging van het contract.

T-Xchange, opgestart in 2005, is een kenniscentrum op het gebied van serious gaming en procesfacilitering. Het doel is vooral het bieden van ontwerpondersteuning. Daar wordt onder andere aan gewerkt in het Virtual Reality lab op de campus van de UT. In het VR lab worden gebruikers het op een creatieve manier eens over een probleemstelling. Zo trainen de gebruikers crisissituaties of testen nieuwe producten en diensten.

De positionering van T-Xchange en het Virtual Reality lab is in de loop der jaren wel enigszins veranderd. Men heeft de laatste jaren vooral geïnvesteerd in serious gaming. Het VR lab zelf is steeds meer een shared facility geworden en is qua uitrusting flink uitgebreid. De nadruk ligt nu veel meer op kennisinbreng vanuit UT-onderzoek, maar is nog steeds gebaseerd op het gezamenlijk komen tot een eenduidige probleemstelling.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond