Deel dit artikel
-

Serious game voor marineschepen wint prijs

De ISS Game van T-Xchange, een joint venture tussen de Universiteit Twente en Thales Nederland, is beloond met de DI-WCM Maintanance Awareness Award 2013.  De prijs wordt uitgereikt voor het idee dat bewustzijn van het industriële belang binnen de (maak)industrie het beste publiekelijk onder de aandacht brengt.

De ISS Game is een zogenaamde serious game, en ontwikkeld om de complexe systemen aan boord van marineschepen inzichtelijk te houden. Het bordspel brengt verduidelijking op het gebied van onderhoud.

De jury van de DI-WCM Award noemt de ISS Game een ‘mooi voorbeeld van een succesvolle triple helix-samenwerking, oftewel een onderwijsinstelling en bedrijf die binnen een joint venture iets ontwikkelen voor een publieke organisatie, in dit geval de marine. Dit bordspel maakt een complexe materie zo simpel mogelijk.’

De ISS Game is inmiddels al gespeeld met de marines van Nieuw Zeeland, Marokko, Duitsland en Chili. Het spel krijgt veel waardering voor zowel de fun factor als het realistische en inzichtelijke karakter.

De UT en Thales Nederland besloten eerder dit jaar T-Xchange met vijf jaar te verlengen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond