Deel dit artikel
-

TV Oranje vecht tegen publieke themakanalen

TV Oranje heeft in totaal drie procedures lopen tegen de publieke themakanalen bij de kabelbedrijven. Dat vertelde directeur Jur Bron vrijdag op het congres Het Nieuwe TV Kijken.

Bron sprak vrijdag over een ‘tsunami van publieke themakanalen" die het nagenoeg onmogelijk maakt voor concurrenten om een plek te veroveren op de decoder van de kabelaars. Want ook daar is de spoeling dun.

Bron heeft bezwaarprocedures ingediend bij het Commissaraat voor de Media, de rechtbank van Leeuwarden en de Europese Commissie in Brussel. Belangrijkste bezwaren zijn volgens Bron het ontbreken van een nationale toetsing op oneerlijke concurrentie en marktverstoring met staatssteun.

TV Oranje begon in 2005 als themakanaal voor het nationaal product. "Het begin was niet goed met foute content en een afwachtende houding van Nederlandse artiesten, maar dat is nu veranderd," aldus Bron in Amsterdam. De zender heeft een maandbereik van veertig procent. Bijna de helft van de kijkers heeft de zender vier uur per dag aanstaan.

In juli 2007 lanceerde TV Oranje een eerste Nederlandse HD zender Brava HDTV met overwegend registraties van operettes. Vanaf februari is die zender ook in het gebied van Zesko te ontvangen en sinds vorige week bij Canal Digitaal. In juni wordt uitbreiding verwacht via het VDSL netwerk van Orange in Frankrijk. Daarnaast zijn onderhandelingen gaande met aanbieders in Duitsland, Zwitserland, Ierland en Polen.

Bron houdt zelf rekening met een aanbod van honderd HD zenders in 2012. "Ik denk dat het snel gaat, maandelijks worden in ons land 150.000 platte tv schermen verkocht."

 

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Kees van Dam

Volkomen terecht dat iemand hier eindelijk eens aktie tegen gaat ondernemen.Oneerlijke concurrentie noemen ze dit toch, met onze belastingcenten !!!!Sterkte !!!

Sjaak

Terecht. We zijn geen communistisch land. Toch?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond